M-ticket vereenvoudigt toegang voor bezoeker

16

APRIL 2016

Mobile tickets

Push notificaties

SMS notificaties

Dankzij de komst van mobile tickets kan de bezoeker nog sneller haar tickets tonen en het evenemententerrein betreden. Wanneer een kaartkoper haar ticket opent vanuit de e-mail op de mobiel, wordt het ticket getoond als mobile ticket, welke vele malen sneller wordt geladen dan een regulier e-ticket. In de toekomst zal het mobile ticket ervoor kunnen zorgen dat tickets via SMS en Push notificaties worden verstuurd zonder gebruik te maken van e-mail. Het ticket zelf printen of laden vanuit een PDF document is verleden tijd dankzij ticketflow.

De voordelen

Door het toenemende gebruik van smartphones, neemt het aantal mensen dat een e-ticket afdrukt sterk af. Daarbij komt kijken dat er op evenement vaak een slecht bereik is, waardoor het downloaden van het e-ticket lang duurt en onnodig data verbruikt. ticketflow haar m-tickets worden automatisch vertoond wanneer deze geopend worden op een mobile device. Dit zorgt ervoor dat mensen sneller hun ticket kunnen tonen bij binnenkomst en het scan proces wordt versneld. De toegangsscanners die ticketflow voor haar dienstverlening inzet kunnen m-tickets probleemloos valideren.

Vertoning van partner logo’s wordt waardevoller

Veel evenement organisatoren stellen de ruimte op e-tickets beschikbaar aan een sponsor. Dit zorgt ervoor dat de sponsor van het event extra exposure krijgt. Dankzij het m-ticket van ticketflow wordt een sponsor logo prominenter getoond in een banner boven de QR-code. Het is mogelijk om de banner ‘klikbaar’ te maken, zodat de bezoeker direct naar de website van de partner wordt geleid.

Toekomst

Met de blik op de toekomst zal er ook gebruik kunnen worden gemaakt van SMS-berichten of Push notificaties om het ticket te verzenden in plaats van de gebruikelijke e-mail. Hierin zal dan het m-ticket te zien zijn. M-tickets zijn voor elke mobiele telefoon toepasbaar en er is een gegarandeerde levering. Dit biedt de mogelijkheid voor bezoekers om last-minute tickets aan de deur aan te schaffen op het evenement zelf.

Vond je dit een interessant artikel? Vergeet het niet te delen.

meer artikelen