E-tickets voor alle sponsoren tijdens wielerevenement

28

AUGUSTUS 2017

Guest Manager

Betaaloplossingen

Ticketscanning

Jaarlijks vindt in Roosendaal het wielerspektakel De Draai plaats. Tijdens dit tweedaagse evenement staat deze Brabantse stad in het teken van diverse race- en mountainbike toertochten en een feestprogramma in de avonden. Sinds dit jaar heeft De Draai voor de gehele kaartverkoop de ticketing- en betaaloplossingen van ticketflow ingezet. Zo konden bezoekers zowel online als aan de entree van het wielerevenement tickets kopen. De kaartverkoop van het grote wielerevenement is verder dit jaar geoptimaliseerd met de invoering van de Guest Manager en ticketscanning van ticketflow.

Guest Manager voor ieder sponsorevenement

Dit wielertoernooi wordt ondersteund door sponsoren. Als onderdeel van het sponsorpakket krijgen de sponsoren toegangskaarten voor de VIP Paviljoens. Met de Guest Manager -onderdeel van het ticketflow online ticketing systeem- konden alle sponsoren hun relaties eenvoudig online uitnodigen. Vanuit hun eigen account stuurden de sponsoren in één keer al hun relaties een persoonlijke uitnodiging voor De Draai. Hoe dit werkt? In het ticketflow dashboard vult de sponsor de gegevens in van zijn relaties en selecteert hij het aantal toe te kennen tickets per relatie. De genodigden ontvangen een persoonlijke e-mail met daarin de e-tickets.

Tekst gaat verder onder foto.

Het toekennen van extra kaarten aan sponsoren is vaak een tijdrovend proces. Daarom is het aankopen van meer tickets volledig geïntegreerd in de Guest Manager. Zo hebben De Draai sponsoren eenvoudig zelf het aantal tickets kunnen aanvullen en afrekenen vanuit de Guest Manager.    

Inzicht bezoekersstromen uit toegangscontrole

Alle reguliere tickets van De Draai werden ook dit jaar voor het eerst afgehandeld door de ticket-, betaal- en scansystemen van ticketflow. Met name de totaaloplossing van de toegangscontrole was een belangrijke wijziging in het kaartverwerkingsproces. Niet alleen leverde het de organisatie van de Draai veel tijdswinst op. Door alle tickets bij de toegangscontroles te scannen, had De Draai voor het eerst de bezoekersstromen in beeld. Dit bood inzicht in waar de meeste losse kaarten werden verkocht en waar de meeste bezoekers het terrein binnenkwamen. Met deze informatie kunnen optimalisaties worden doorgevoerd voor de volgende editie. 

Met ticketflow start je de kaartverkoop van jouw event in 3 simpele stappen. Voorkom administratief gedoe met papieren toegangsbewijzen. Maak het sponsoren gemakkelijk door hun relaties uit te nodigen met de Guest Manager, onderdeel van de ticketing totaaloplossing van ticketflow.

Vond je dit een interessant artikel? Vergeet het niet te delen.

meer artikelen